Heljans nya F-lokEfter lång väntan så börjar Heljans kommande modell av ångloket littera F närma sig färdigställande och modellen kommer den sista helgen i augusti visas upp på flera platser i Danmark.

Heljans modell av ångloket littera F har försenats i omgångar, beskeden om leveransdatum har framflyttats flera gånger och fortfarande finns det inga serietillverkade modeller på marknaden. I dagsläget anger Heljan själva att modellen av F-loket i samtliga utföranden kommer levereras i november. Modellen av F 1200 med ”blånerad” panna (bilden ovan) är en ”Guldmodell” från Heljan och kommer tillverkas i en begränsad serie på 500 exemplar till kunder som förhandsbokat och delbetalat modellen. Enligt förhandsinformationen kommer denna modell med både ljud och rök. För de som inte förbokat ”guldmodellen” kommer modellen av loket med svart panna och nummer 1203 och 1207.

I samband med en modelljärnvägsutställning i Köpenhamn och järnvägsmuséet i Odenses stora höstevenemang den 30 och 31 augusti kommer Heljan eller dess representanter vara på plats och visa modeller av både det svenska F-loket och det danska E-loket. Vill du veta mer om de båda evenemangen se nedan:I Odense är det invigning av ”lokstationen” på Danmarks Järnvägsmuseum med många danska ånglok i gång och från Sveriges Järnvägsmuseum i Gävle kommer F 1200 för att visas upp och även användas i något ”utflyktståg”. Läs mer om evenemanget här. I Köpenhamn är det Danmarks Modeljernbaneunion som arrangerar den 14:e mj-utställningen i Valbyhallen. Mj-tillverkare, klubbar och handlare finns på plats. Läs mer om evenemanget här.About The Author

Related Posts