Märklin kom i början av april den första av årets svenska nyheter, en modell av ett svartlackat Rc-lok.

Text: Jocke Sannagård
Foto: Leni’s Lek & Hobby

Både Märklin och Roco presenterade tidigare i vinter sina planer på modeller av SJ:s svarta Rc-lok. Märklin var snabbast och i början av april levererades den nya modellen till butikerna. Tekniskt stämmer modellen överens med de senast producerade modellerna av Rc-lok från Märklin. Modellen har högeffektsdrivning och är försedd med mfx-dekoder. Det finns en högtalare installerad för lokets signalhorn. Liksom tidigare är det drivning på två av lokets fyra axlar.

Något som kan vara värt att påpeka är det faktum att modellens tak är grått och inte svart som nästan allt annat på loket. Lokens tak är ett område som sällan granskas och det tycks vara en del frågetecken hurvida förebilden har grått eller svart tak, det mesta tyder på att Märklin har gjort helt rätt (se bild här). I modell får det grå taket ett helt annat fokus och rent estetiskt känns modellens färgsättning misslyckad om det är ett svart Rc-lok man vill ha på sin anläggning. Mer om detta går att läsa på Stinsens Forum.

Artikelnummer: 37416
Rek.pris: 230 EUR (2437 SEK, valutor.se, 2009-04-16)

About The Author

Related Posts