Modellrallaren är en svensk portal för den mj-intresserade. Ambitionen med sajten är att samla nyheter, tester, länkar och reportage på ett och samma ställe på internet.

Modellrallaren är annonsfinansierad, det kostar alltså ingenting att använda de tjänster som finns på webbplatsen. Det kan också vara värt att poängtera att under de år som hitills har gått så det mesta av arbetet med webbplatsen varit helt ideellt.

Den 26 november 1998 “publicerades” Modellrallaren för första gången. Projektet var resultatet av att undertecknad ledsnat på att ingen ville använda internet för att skapa en riktig portal för mj-intresserade i skandinavien.

I juli 2000 registrerades domänen www.modellrallaren.com och arbetet med att skapa en ännu bättre portal tog ny fart. Webbplatsen hade fram tills dess använt olika gratis webbhotell och krångliga adresser. Från hösten 2008 hittar man Modellrallaren på adressen www.modellrallaren.se.

Modellrallaren drivs sedan starten 1998 av Jocke Sannagård (fd Hultgren) som än idag är redaktör, ansvarig utgivare och skribent på webbplatsen. Under åren har medarbetare och skribenter kommit och gått. En del har gjort kortare visiter, medan andra har artikelserier som har pågått under flera år. Tillsammans har alla bidragit till att Modellrallaren är vad den är idag.

På samma sätt som en tidning kräver läsare eller prenumeranter för att lyckas så är besökaren viktig för en sajt som Modellrallaren. I december 1998 noterades 712 besökare, under åren har antalet besökare stadigt stigit, även om det varje år har varit en svacka under sommarhalvåret. Idag har sajten dagligen mer än 100 unika besökare.

Våren 1999 fick sajten för första gången ett diskussionsforum, sedan dess har vi bytt forum ett par gånger. Sedan hösten 2007 är forumet fryst, vilket innebär att man kan söka i det som tidigare skrivits, men inte skriva något nytt. Istället hänvisas du till andra diskussionsforum som har startats, länkar finns i menyn till höger.

Modellrallaren har genom åren haft en mängd olika utseenden. Tyvärr har jag inte lyckats återskapa alla bilder av hur sajten har sett ut, men på denna länk presenteras några olika exempel.

Jocke Sannagård
Redaktör