Anläggningsbil i H0 från Motorart

En modell som redan finns på marknaden, men som många kanske inte känner till, är en modell av Volvos nya anläggningsbil FMX 500. Det är en modell i 1:87 som Motorart producerat exklusivt för Volvos egna återförsäljare.

Text: Jocke Sannagård
Foto: Motorart

Det är som sagt en modell som producerats direkt för Volvo, men från och med omkring årsskiftet så kommer modellen även finnas tillgänglig hos de handlare som har Motorarts sortiment av modeller i skala 1:87. Som man kan se på modellen så är den i ett ganska enkelt utförande, utan många av de detaljer man räknar med att modeller har idag. Men kanske kan modellen ha potential för den som själv vill jobba mer med modellen. Nedsmutsad och superdetaljerad i en grusgrop på anläggningen så lär även en i grunden enkel modell passa ganska bra.

Enligt ett reklamutskick från en lokal Volvohandlare så har modellen gått att köpa för ca 70 kr. Om det priset kommer gälla i hobbyhandeln återstår att se.

Mer om modellen
Tillverkare: Motorart Models