T43 i modell från Jeco

I veckan har Jeco börjat leverera de första modellerna av dieselloket T43. Först ut på marknaden är modellerna i de klassiskt blå-vit-röda och orange-blå färgsättningarna.

Text: Jocke Sannagård
Foto: Jeco

Jeco har under flera år aviserat att man ska komma med en modell av T43, som en uppföljare till de populära modellerna av dieselloket T44. Modellerna har varit efterlängtade av många, och nu är de första levererade till svenska modellrallare. I dagsläget är det modellerna av dieselloket i blå-vit-röd (loknummer 222 och 249) och orange-blå (loknummer 224 och 227) färgsättning som är aktuella, men man har ett omfattande program av planerade utföranden på modellen och vi kan nog förvänta oss att man släpper nya versioner av modellen under flera år framöver.

Modellerna levereras både utan och med ljud och går att beställa i såväl lik- som växelströmsutförande.

Mer om modellerna
Tillverkare: Jeco (direktlänk till blå-vit-röd T43 och orange-blå T43)
Rek.pris: Från 1995 SEK