Orange Rc5 från Roco

Den modell av Rc5 i klassisk orange färgsättning som Roco aviserade tidigare i vinter, har nu levererats till företagets återförsäljare. Den största överraskningen i sammanhanget är det att Roco, efter en rad av Rc-lok i de senaste färgsättningarna, väljer att komma med en modell från 90-talet.

Text: Jocke Sannagård
Foto: Roco

Vi har inte haft möjlighet att göra någon ingående granskning av modellen, men att döma av den information som kommit från Roco så är modellen tekniskt överensstämmande med de senaste årens modeller av Rc-lok från företaget.  Den aktuella färgsättningen på modellen var aktuell en period under 90-talet, när SJ:s nya designprogram genomförts och lok och vagnar började målas blå och få företagets nya logotyp. I väntan på den blå färgen märktes alla orange lok med den nya logotypen i lokens båda ändar.

Roco:s modell av Rc-loket är som en katt med nio liv, den kommer igen och igen, om än med lite olika färger och märkningar. Den aktuella modellen har ett ganska brett användningsområde. Förebilden verkade i en period då blå och bruna vagnar blandades i persontågen och då SJ:s lok användes i både gods och persontåg.

Mer om modellen
Tillverkare: Roco (direktlänk till produkten)
Artnr: 62602
Rek.pris: € 184, vilket motsvarar 1577 SEK (2011-03-17, valutor.se)