LS Models är en tillverkare som inte direkt rosat den skandinaviska marknaden med nyheter, men i år planerar man faktiskt för ett par svenska nyheter. 

LS Models är en för många svenska modellrallare okänd europeisk tillverkare av modeller i framför allt skala 1:87. Företaget har ett spännande sortiment av modeller från stora delar av kontinenten och kanske kan du hitta något intressant bland årets planerade nyheter från företaget. Just nu är LS Models dock ett företag med bekymmer. Nyhetskatalogens förord handlar uteslutande om de problem man har på grund av konkurs hos företagets tidigare kinesiska produktionspartner Modern Gala. En fabrik som flera europeiska tillverkare samarbetat med. Enligt informationen i förordet så påverkar konkursen inte de nya modeller man planerar då de produceras hos en annan fabrik, men enligt uppgifter i förordet så har gjutformarna för tidigare producerade modeller dragits in i konkursen, trots att de enligt uppgift ägs av LS Models.

Skall man lite snabbt titta igenom sortimentet så är det mycket franskt och belgiskt i företagets sortiment. Man är just nu inne i även en satsning på modeller av de ryska, tyska och tjeckiska sovvagnar som trafikerar kontinenten. (Dessa planeras att även komma i Skalorna TT och N). Man har under 2015 även arbetat med en omfattade satsning på godsvagnen Habins som under året skall kunna bli verklighet. Det är kanske inte det allra vanligaste slutna boggivagnen på svenska spår, men LS Models har lyckats hitta två svenska versioner som man har för avsikt att producera. Läs mer om dessa här.

Hela prospektet inför 2016 hittar du här

About The Author

Related Posts