Bland Rocos nyheter 2016  hittar man en norsk version av den snöslunga från Beilhack som Roco sedan några år har i produktion. Jernbaneverkets tre slungor av den här typen utgör basen för röjningen av de norska spåren. Många norska järnvägssträckningar är kända för omfattande bekymmer med snön och dessa tre slungor har sedan slutet av 70-talet kommit till stor användning.

Modellen kommer i den för Norge klassiska gula och röda färgsättningen och en snabb sökning på internet visar att förebilden hade denna färgsättning 2011. Det är lite oklart om någon av slungorna fortfarande har denna färgsättning. På verkets egen hemsida kan man se bilder och filmer på snöslungan vintern 2014/2015 i Jernbaneverkets gyllengula färgsättning.

Modellen kommer endast i digitalt utförande med förutom ljud och ljusfunktioner flera digitala specialfunktioner som höj- och sänkbar slunga och möjligheten att vända hela maskinens påbyggnad 180 grader.

Tillverkare: Roco
Art.nr: 72809
Pris: €399

About The Author

Related Posts