Roco planerar att under 2009 komma ut med två lok, två personvagnar och en godsvagn med svensk förebild.

Text: Jocke Sannagård  Bild: Roco

Den mest intressanta nyheten för svenska modellrallare är kanske ett svart Rc6-lok. Allt fler Rc-lok hos SJ börjar få den här färgsättningen. Det märkliga är att man samtidigt inte kommer med svarta personvagnar. Enligt Roco:s nyhetsprospekt planerar man att återigen ge ut en A7 och en B7-vagn i den ursprungliga blå färgsättningen, något som känns helt galet när man har chansen att göra även personvagnarna svarta och därmed erbjuda helt moderna svenska persontåg i modell.

Näst intill lika galet är det att man planerar att komma med en modell av Hector Rail:s typ 241, en modell som redan finns i flera versioner från ACME. Man hade istället kunnat välja typ 441 i det senaste utförandet och därmed tagit fram en modell som saknats hos många.

Den sista av Rocos planerade svenska nyheter under året är en turkos huvvagn av typen Shimmns, även det är en nyåtgåva av en tidigare utgiven modell. Förhoppningsvis har man åtminstonde valt ett nytt vagnsnummer till modellen.

Sammanfattningsvis är det kul att man kommer med svenska modeller. Ett svart Rc-lok är troligen en nyhet som kommer uppskattas av många. Det är trist att man inte gör svarta personvagnar, men det är bara att avvakta, förr eller senare kommer även det från någon tillverkare.

Hela nyhetsprospektet har publicerats av den danska butiken Togcenter och finns att titta i här.

Svart Rc6-lok: DC, art.nr 62656 |  AC, art.nr 68656
Hector Rail typ 241: DC art.nr 62507 | AC, art.nr 68507
A7: art.nr 44725
B7: art.nr 44726
Shimmns: art.nr 46776

About The Author

Related Posts