Fler moderna diesellok från Nmodell

Foto: Vegard Aunan

Nu kommer Nmodell med en modell av det moderna dieselloket av typen T66/CD66 i N-skala. Man har tagit fram dekaler för TGOJ och CargoNet och erbjuder både materialsatser och färdigmodeller.

Text: Jocke Hultgren

Bara några dagar efter det att man presenterat den kommande materialsatsen till dieselloket Tmz i färgerna för flera svenska privata tågoperatörer så släpper man nästa nyhet. Det är modellen av dieselloket T66/CD66 som man inom kort kommer kunna leverera till intresserade modellrallare.

Modellen har tidigare aviserats av Nmodell som en etsad lokkorg till en drivning från Kato. Den gången valde man att lägga projektet på is i väntan på bättre förutsättningar och nu har man fått dessa. Det man kommer att erbjuda är en materialsats som innehåller en modell av Katos Class 66 i skala 1:160 med omålad orginalkåpa i plast samt dekaler för både Cargonet och TGOJ. Det arbete som krävs för att få en modell är således endast målning och dekalering av modellen.


Foto: Daniel Jönsson

Det är en mycket begränsad serien som endast omfattar 20 modeller. Nmodell har dessutom uppgett att det är en engångserie man nu tar fram och att det är en modell som man troligen inte kommer kunna erbjuda framöver. I samarbete med Lunds Vagnverkstad kommer man även kunna erbjuda färdigmodeller på beställning.

Materialsatsen har ett planerat pris på 1495 kr och en färdigmodell är prissatt till 2695 kr. Modellen kan endast beställas direkt från Nmodell. | www.nmodell.se