Green Cargo:s Re-lok i modell från ACME

En av de svenska nyheterna på Nürnbergmässan är det att tillverkaren ACME kommer med två modeller av Green Cargo:s moderna ellok av typen Re. Ett lok av Traxx-typ som nyligen börjat levereras från tillverkaren Bombardier.

Text & foto: Jocke Sannagård

Man planerar att göra en modell av Re 1423 och en modell av Re 1424. På mässan visade man bara upp två prototyper av den kommande modellen, men om planerna går i lås så ska man kunna ha de första serietillverkade modellerna ute på marknaden inom kort. Det är inte en fråga om övriga tillverkare  (läs Märklin/Trix och Roco) kommer med modeller av den aktuella loktypen, utan när, men av allt att dömma så är det ACME som är först ut på banan. Modellerna kommer tillverkas i både 2-och 3-rälsutförande, liksom företagets tidigare modeller av samma loktyp i Hector Rail:s färger.

Man visade även upp en prototyp av en modell av GargoNet:s nya ellok av typen 119 i H0. Det är en modell som varit aviserad sedan förra året och som det fortfarande är oklart om man kommer börja producera. Tidigare har uppgiften varit att NMJ exklusivt skulle sälja den aktuella modellen, men samarbetet mellan de båda företagen verkar ha en del störningar och därmed är alltså den norska modellen från ACME i farozonen.