Modellbilstillverkaren Brekina har presenterat höstens nyheter och svenska modeller är något man fokuserar på. Den hela första sidan i prospektet är fylld med svenska och danska modeller.

Text: Jocke Hultgren  Foto: Brekina

Höstens nyhetetsprospekt från Brekina inleds i år med en hel sida skandinaviska nyheter i H0. En bärgningsbil och ”redningsvogn” med märkning för Falck är danska nyheter, de övriga sex modellerna på den första sidan är svenska.

Den stora och kanske mest intressanta nyheten är att man nu kommer med Volvo P210 ”Duett” i skåpversion. Den har efterfrågats av många och var en naturlig fortsättning på Brekinas serie Duetter med glasat skåp som kom under sommaren. I denna första serie kommer det modeller i färgerna mörkrött, elfenbensvitt och mörkblått.

En annan nyhet som man kommer med under hösten är en röd Volvo Amazon med en husvagn från Eriba. Det kan diskuteras hur vanliga dessa husvagnar varit i Sverige, men det är i alla fall ett ekipage som ser trevligt ut och kommer pryda många modelljärnvägar framöver.

På grund av stor efterfrågan gör man en ny serie av polisens Volvo Amazon i sedanutförande med polisens klassiska svart-vita färgsättning. Modellen kom usprungligen från Brekina för några år sedan. Den har till skillnad från modellen i kombiutförande varit slutsåld sedan en tid tillbaka och återkommer nu alltså på butikernas hyllor. Det kommer under hösten dessutom en Opel Kapitän som även den har polisens svart-vita färgsättning.

Inom kort skall det även finnas hos närmaste återförsäljare av Brekinas modeller.

About The Author

Related Posts