Modellen av det östtyska paradtåget VT18.16 med ljud finns nu på marknaden.

Vid en första anblick kan man tro att det här är en modell utan något som helst intresse för den svenske modellrallaren, men faktum är att motorvagnen användes i trafiken mellan Malmö och Berlin via Trelleborg under åren 1968 till 1971. Med en dieselförbrukning på en liter per kilomter och bara plats för 210 passagerare var ekonomin i tåget inget vidare, och de togs ur trafik i mitten av 80-talet efter att ha trafikerat de flesta sträckorna i forna Östtyskland. Ett tågsätt har bevarats på museum och detta kan man läsa mer om här.

Katos modell har fått ett positivt mottagande av tyska modellrallare, den är förebildstrogen och har mycket goda gångegenskaper. Modellen går att få med ljuddekoder, något som fram till idag nästan uteslutande varit möjligt med modeller i större skalor.

Tillverkare: Kato

About The Author

Related Posts