Perlmodell kommer med bet- och grusvagnen I3 i H0


Byggsatsen i mässing från Perlmodell är en genomtänkt satsning, då den inte bara går att sälja till svenska modellrallare.

I början av 1900-talet kom de skånska privatbanorna att köpa in ett stort antal godsvagnar från vagnuthyrningsföretag i tyskland för de omfattande transporterna av betor. Vagnarna kom även att spridas till andra delar av landet, där de oftast blev tjänstevagnar avsedda för transport av grus till underhållet av järnvägarna. Perlmodell har nu kommit med en mässingsbyggsats av vagnstypen.

Det kommer vara möjligt att få byggsatsen med märkning för såväl SJ som skånska privatbanor som exempelvis YJ eller MTJ. Modellen går även att bygga i tyskt utförande då det bara är vagnens färg och märkning som skiljer den från det utförande den hade i Sverige.

Tillverkare: Perlmodell
Art.nr: 139