Nu finns den första modellen i skala 1:87 med Polisens senaste färgsättning. Det är Rietze som tagit fram en modell av en Volkswagen Transporter T5.

Text: Jocke Sannagård
Foto: Rietze

Sedan några år tillbaka får nya polisfordon gula reflexfält på sidorna. Trots att denna färsättning funnit i några år så är det ingen tillverkare som tidigare tagit fram någon polisbil i skala 1:87 med detta utseende förrän nu. Det är modellbilstillverkaren Rietze som nyligen kommit ut en modell av Polisens VW T5 i den nya färgsättningen.

För den som vill fördjupa sig i modellens avvikelser från orginalet så finns här en bild på biltypen hos Polisen. Det som kanske är mest störande är de blåljusen på bilens tak, på förebildsfotot kan man tydligt se skillnaden mot utförandet på modellen.

Art.nr: 51675
Rek.pris: 11,50 EUR (122 SEK, valutor.se, 2009-04-16)

About The Author

Related Posts