Nmodell kommer med modell av T66


Foto: Vegard Aunan

Det ser ut att bli T66:ans år i mj-branchen om alla planerade modeller kommer i produktion, senast var det den svenska småserietillverkaren Nmodell som avslöjade sina planer på en modell i skala 1:160. Tidigare i vinter har Heljan, NMJ, Mehano, Bachmann och Graham-Farish visat sitt intresse för den allt vanligare loktypen i olika skalor.

Modellen från Nmodell kommer levereras som byggsats med en gjuten plastkåpa, drivningen kommer man ta från en modell från amerikanska Bachmann. Man räknar även med att ta fram en fönstersats, gjutna detaljer och etsade snöplogar.


Foto: Daniel Jönsson

Det kommer finnas dekaler som skall göra det möjligt för köparen att få modellen i utförande för både TGOJ eller norska CargoNet. Modellen har rönt ett visst intresse även utomlands, men det återstår att se om det kommer tas fram dekaler för några utländska operatörer.