Spårplan 2010


Gillar du att planera modelljärnvägar och rita spårplaner? Då ska du vara med i höstens och vinterns stora tävling här på Modellrallaren, Spårplan 2010! Läs igenom förutsättningarna för projektet nedan och börja sen planerandet! Den spårplan som får flest röster från Modellrallarens läsare före nyår vinner ett presentkort på 500 kr från Bokus!

Spårplanstävlingen är i år ett ganska stort projekt. Källarlokalen som vi har tillgänglig är 510 cm lång och 390 cm bred och här ska det byggas modelljärnväg! Målsättningen är att skapa en modern svensk anläggning i H0. Förutsättningarna är ganska fria, men det finns några kriterier som vi vill att du tar hänsyn till:

  • Hela anläggningen skall vara lätt att arbeta med, undvik helst lösningar där man måste ducka eller krypa.
  • Det måste finnas en enkel arbetsplats/verkstad i rummet med en arbetsyta på minst 1 kvm.

När det gäller själva anläggningen så ta hänsyn till följande:

  • Det skall finnas minst fem meter synligt dubbelspår.
  • Vi vill ha minst en bibana med minst en mötesstation.
  • Det ska vara minst en station på huvudlinjen (där skall det finnas minst tre spår på 1,8 meter)

Alla bidrag i tävlingen måste vara redaktionen tillhanda senast den 30 november. Alla bidrag kommer att publiceras anonymt vid ett och samma tillfälle under den första veckan i december och sedan blir det sluten omröstning fram till nyår. Det förslag som får flest antal av läsarnas röster kommer vinna ett presentkort från nätbokhandeln Bokus på 500 kr. Var och en får ha max 3 olika planer med i tävlingen och teknik att skapa planerna är helt valfritt. Man får gärna bifoga en förklarande text till sin spårplan.

Bidrag till tävlingen kan skickas med e-post till info-snabela-modellrallaren.se eller med snigelpost till:

Cimson Media
Torsåker Kvarnbacken
194 92  UPPLANDS VÄSBY