Samtidigt som kommande nyheter presenteras så har Roco och nu även NMJ gjort rejäla prissänkningar på ett gäng utvalda modeller. I fallet med NMJ så är det elloket av typen El13 som går att få till halva priset om man köper tre lok av typen på en och samma gång. Ordinarie pris på 1995 NOK per modell sänks då till 995 NOK . Det är en trevlig modell som går bra. Norska modeller är kanske inte högst upp på önskelistan, men faktum är att El13 genom historien inte varit helt ovanlig på svenska spår. Senast var i de i formen av Ofotbanens gröna lok som rullade nästan mer i Sverige än Norge i början av 2000-talet. Man hade bland annat en omfattande trafik med timmer och massaved efter stormen Gudrun.
Hela NMJ:s rabatterade sortiment hittar du här.

Roco:s rea har pågått sedan tidigare i vinter, även här går det att hitta många fina svenska modeller till bra priser. Mj-Hobbyexperten är en av de butiker som säljer ut modellerna från Roco.

Det är svårt att inte bli lite fundersam om hur det går för mj-branchen? Att som producent halvera sina priser för att omsätta ett alltför stort lager lär kosta en hel del i missade intäkter. Handlar det om några enstaka modeller så är skadeverkningarna förmodligen begränsade, men får agerandet kunderna att vänta med att köpa kommande modeller i väntan på kommande utförsäljningar så har tillverkarna verkligen skapat sig problem i framtiden. I fallet med NMJ så kan man dock konstatera att man i mitten av december presenterade en ny serie av El17, en månad senare tycks serien i NSB:s röda färg vara slutsåld, så det finns ju risker med att vänta på att modellerna ska bli billigare.

Jocke Sannagård
Modellrallaren

About The Author

Related Posts