Efter veckor av väntan så kom så äntligen leveransen av boken Lokstall & Verkstäder i torsdags! Boken som är den första titeln från Bokförlaget Modellrallaren har nu packats om och levererats till alla som köpt eller bokat boken via Allt om Hobby eller Modellrallaren. 

Vid lunchtid torsdagen den 17 december anlände så äntligen pallarna med förlagets första egenutgivna bok ”Lokstall & Verkstäder”. En bok med inspiration, tips och nya idéer för alla som är intresserade av järnvägar i modell och verklighet. Boken var planerad att ges ut av Allt om Hobbys Förlag, men när de på grund av olika omständigheter inte kunde fullfölja projektet valde jag som redaktör att ge ut boken på eget förlag.

Projektet hade aldrig blivit verklighet om det inte varit för familj och vänner som ställt upp längs med vägen. Förutom alla de kunniga modellrallare och skribenter som varit med och skapat innehållet så har bokens form och text producerats med hjälp av vännerna Sara, Åsa och min fru Leonora. När det nu blev dags att distribuera boken så ställde mina föräldrar Eilerth och Meta upp med både lokaler och arbetskraft. Boken var beställd att levereras till deras gård och utställningen ”Modelljärnvägens Hus” där det fanns utrymme att hantera ett projekt som detta.

Eftersom utställningen är under ombyggnation så fick själva packningen ske hemma hos Meta och Eilerth och hallen förvandlades snabbt till mellanlager medan vardagsrummet fick bli paketeringslokal. Den första boken packades strax efter kl 13.30 och en första batch med ett par hundra böcker till kunder norr om Gävle levererades till Postens depå i Gimo redan på torsdagseftermiddagen. Arbetet med att packa böcker fortsatte hela kvällen och arbetet tog inte paus förrän strax före 03.30. Klockan 07.00 ringde väckarklockan och trots att det hade varit skönare att stanna under täcket så var det bara att stiga upp och fortsätta arbetet i samma takt som kvällen innan. På morgonen levererade Eilerth en andra sändning till Posten med en del av alla de böcker som packats på torsdagen.

Många köpare har av tradition förväntat sig årsboken från Allt om Hobby som ett paket under granen på julafton och det har hela tiden varit min målsättning att kunna fullfölja detta trots att förutsättningarna från början varit allt annat än perfekta. När det kom till min kännedom att ett maskinhaveri inträffat hos tryckeriet kändes det som att det sista hoppet om att leverera böckerna senast fredagen den 18 december försvann. Boken distribueras av PostNord som varubrev och det krävdes inlämning senast den 18:e för leverans före jul. Att det skulle bli den här spurten på målsnöret var inte med i planeringen, men genom en enorm insats av mina föräldrar så lyckades vi leverera alla bokade och förköpta böcker till Posten i Gimo i tid. Den tredje och sista leveransen lossades av mig personligen hos Posten i Gimo kl 15.25 fredagen den 18 december. Fem minuter innan man stängde mottagningen för leveranser av varubrev före jul.

När detta skrivs har det gått ytterligare ett halvt dygn och förhoppningsvis är alla böckerna på väg till förväntansfulla mottagare runt om i landet. Om Posten trots ett enormt tryck så här dagarna före dopparedagen lever upp till vad de lovat så bör boken komma hem till dig som bokat eller köpt boken senast onsdagen den 23:e december. Att få följa ett projekt från de allra första diskussionerna på förlaget, till kontakten med skribenter, eget skrivande och fotograferande till layout och till och med distributionen är fantastiskt roligt. Jag hoppas att du som får boken i din hand uppskattar den produkt vi levererat och att vårt skrivande ger dig många timmar av trevlig läsning, inspiration och nya idéer för ditt egna modellrallande!

Har du inte redan bokat eller köpt boken så går den att beställa i vår webbutik. Beställningar under helgen kommer skickas på måndag den 21 december, därefter tar vi ledigt över jul och nyår och levererar återigen måndagen den 4 januari 2016!

Mvh

Jocke Sannagård
Redaktör och förläggare

About The Author

Related Posts