Hobbytrade kommer under vintern med en modell av TGOJ:s TMZ i H0.

Efter framgångarna med modellerna av TÅGAB:s och STENA:s TMZ:or är det i vinter dags för den tredje svenska modellen av detta i grunden danska lok. Hobbytrade har nyligen mottagit prototypen till den kommande modellen och har på sin hemsida publicerat de första bilderna av TGOJ Trafik:s TMZ 1410. Det har tidigare serietillverkats olika modeller med förebild från TGOJ, men detta blir faktiskt den första i företagets senaste färgsättning.

TGOJ har en lång historia som järnvägsbolag. I grunden var det ett privat bolag med malmtågstrafik från Grängesberg till Oxelösund som huvudsakliga verksamhet. Efter gruvdöden i Bergslagen har trafiken breddats och företaget har idag trafik över i stort sett hela landet. TGOJ Trafik är idag en del av statliga Green Cargo, men de båda tågoperatörerna agerar på marknaden som konkurrenter. Företagets enda TMZ som Hobbytrade nu kommer med i modell används framför allt för transporter av pappersmassa mellan Karlsborgsbruk och Piteå.

Mer information
Se fler bilder på Hobbytrade:s kommande modell av TMZ 1410
Läs mer om loktypen på Järnväg.net

About The Author

Related Posts