Märklin kommer under 2009 med en ny Mobile Station, något som många kanske misstänkt eftersom man under hösten 2008 kom med en ny Central Station. 

Text: Jocke Sannagård  Bild: Märklin

I ett nyhetsprospekt från Märklin som publicerats på nätet av butiken Lokshop så kommer Märklin under året med en ny Mobile Station, en digital körkontroll som ska komplettera den nya Central Station (CS2) som Märklin något oväntat lancerade under hösten 2008. Nya Mobile Station kommer levereras med alla kommande digitala startsatser och i de största satserna kommer till och med ingå två Mobile Station. Bland nyheterna med nya MS finns bland annat möjligheten att kontrollera upp till 320 magnetartiklar.

Det är troligt att Märklin hade för avsikt att även presentera den nya Central Station nu under våren, men bilder på den nya körkontrollen spreds på internet och efter att under några dagar ha dementerat att det var en nyutvecklad körkontroll så fick man snabbt ut kontrollen på marknaden. Enligt många användare var det kanske alltför snabbt då kontrollen har haft en del programvaruproblem. I samband med lanceringen av CS2 meddelade även Märklins tidigare samarbetspartner ESU att man skulle fortsätta arbetet med och utvecklingen av CS1.

Man kommer under året även med en analog trådlös körkontroll som kommer levereras med alla nya analoga startsatser. Samtliga startsater i sortimentet omarbetas, de kommer bygga på samma teman som tidigare, men man byter en del av innehållet. Med anledning av Märklins 150-årsjubileum kommer bland annat en startsats med tre olika tåg, en rälsbuss, ett ångloksdraget godståg och ett elloksdraget persontåg samt två Mobile Station. Prislappen på ca 1100€ avskräcker kanske många, men för den som snabbt vill få en komplett modelljärnväg så kan innehållet säkert vara tilltalande.

Enligt information från butiken Modellbahnecke så kommer Minitrix nya digitala startsats levereras med en grå/grön Mobile Station. Om det är några nyheter jämfört med Trix tidigare Mobile Station framgår inte av informationen.

Hela prospektet med startsatser och den nya Mobile Station finns hos Lokshop

About The Author

Related Posts