Grön T44 från Jeco


Den av många efterlängtade modellen av dieselloket T44 i grön färgsättning och med märkning för Green Cargo är den senaste i raden av svenska modeller i H0 från Jeco.

Redan när planerna på en modell av dieselloket T44 med lokkåpa i plast presenterades av Jeco, så fanns en modell av T44 323 i Green Cargos gröna färgsättning med i listorna. Tillverkaren valde att i den inledande serien producera fyra olika modeller av T44 i de mer förekommande orange och blå färgsättningarna. Nu kommer i en efterföljande serie den första av Green Cargos T44:or som har fått den gröna färg som framför allt blivit vanlig på företagets Rc-lok.

Modellen som produceras av Jeco:s samarbetspartner MKT har ett underrede i metall och en lokkorg i plast. Modellen levereras antingen med ljuddekoder förinstallerad eller förberedd med gränsnitt för enkel dekoder montering. Mer information om modellens tekniska utförande hittar du i en tidigare publicerad granskning av Jeco:s T44 med plastkåpa.

Det är värt att uppmärksamma att modellen på bilderna ska kompletteras med de gulmålade räcken som skall sitta runt delar av gångborden.


Lokkorgen är konstruerad i två delar som enkelt demonteras för exempelvis dekoderinstallation.


Modellens underrede är utfört i metall.


Körriktningsreglerade strålkastare med lysdioder som ger en jämn och bra ljusbild både framåt…

och bakåt.

Modellen i analogt likströmsutförande (art.nr: A-216) har ett rekommederat pris på 2595 SEK. Vill man ha modellen med förinstallerad ljuddekoder (2-räls likström art.nr: A-266, eller 3-räls växelström art.nr: B-266) så är det rekommenderade priset 3595 SEK.
Mer fakta
Vill du veta mer om modellen kontakta tillverkaren JECO eller din närmaste återförsäljare av deras produkter.