MJ-Hobbyexperten har kommit med svenska signaler i H0. Till skillnad från de signaler som tidigare har funnits på marknden så levereras dessa fullt monterade och färdiga att använda på modelljärnvägen.

Text: Jocke Hultgren

Butiken MJ-Hobbyexperten i Stockholm har tagit fram en serie svenska signaler med två eller tre lysdioder. Till skillnad från de signaler som sedan tidigare finns på marknaden så levereras dessa modeller fullt monterade och färdiga att använda på modelljärnvägen.

De är tillverkade i mässing, lysdioderna har gemensam jordning och har försetts med motstånd så att de skall kunna kopplas till en vanlig transformator för mj-bruk som levererar mellan 14 – 16 volt utan att lysdioderna skadas.

Eftersom signalen inte ska visa mer komplicerade ljusbilder än rött, grönt eller två gröna samtidigt så är det fullt möjligt att styra signalerna med vanliga vippströmbrytare. Vill man integrera signalerna med trafiken på sin modelljärnväg så krävs mer omfattande installationer, mer information om detta nedan.

Signalerna har ett pris på 145 kr respektive 159 kr och säljs endast av Mj-Hobbyexperten. För mer information, se www.mjhobby.se där signalerna presenteras ytterligare.

Foto: Mj-Hobbyexperten

MJ-teknik är ett företag som arbetar med att utveckla dekodrar som kan styra signaler och andra installationer på modelljärnvägen i ett gränssnitt som följer svensk standard. På www.railnet.se finns mer information om de produkter man har att erbjuda.

Ett företag som tillverkar byggsatser till både signaler och styrkort som passar signalerna är Hemi-Konsult. Det är oklart om deras styrkort även kan hantera de signaler som Mj-Hobbyexperten erbjuder, men är man intresserad av att signalerna skall påverkas av trafiken och trafiken av signalerna så är signaler.hemi.se en källa till mer information i ämnet.

Är man inte intresserad av att köpa en färdig produkt eller vill ha signaler med fler ljusbilder än de som erbjuds färdigmonterade så har inte bara Hemi-Konsult ett brett utbud av byggsatser. Entec har i många år erbjudit materialsatser för den som själv vill bygga svenska signaler till sin modelljärnväg. På www.entec.se finns mer information om företagets produkter.

About The Author

Related Posts