Planerad modell av smalspårigt godslok

Småserietillverkaren Rimbo Grande har planer på att ta fram en materialsats för den som vill bygga en modell av SRJ 33 eller 34 i skala 1:87.

Text: Jocke Hultgren

Rimbo Grandes planer på en materilsats för den som vill skapa en modell av de smalspåriga godsloken SRJ 33 och 34 har kommit så långt att man på sin hemsida har presenterat bilder på hur den färdiga modellen kan se ut. Man samlar även in anmälningar från de som är intresserade av modellen och de som inte vill missa möjligheten att skaffa denna modell skall göra en bindande förbokning före den 10 oktober

Modellen är avsedd att baseras på ett chassi och drivning som finns att köpa i byggsats från den tyska mj-tillverkaren Bemo. Satsen med material från Rimbo Grande kommer innehålla alla etsningar och gjutdelar som behövs för att tillsammans med underredet från Bemo skapa en komplett modell.

Hela projektet bygger på att man får in tillräckligt med föranmälningar från intresserade modellbyggare. Mer information om modellen, dess förebild och hur du gör för att förboka modellen finns hos Rimbo Grande, www.rimbogrande.se.