Ny svensk timmervagn i H0

Borlänge Modelljärnvägsklubb har i samarbete med Klein tagit fram en modell av TÅGAB:s moderna timmervagn.

Text: Jocke Hultgren

Nu kommer ytterligare en modell som skapats genom samarbetet mellan Klein Modellbahn och Borlänge Modelljärnvägsklubb. Man har tagit fram en begränsad serie av Tågåkeriet i Bergslagens (TÅGAB) moderna timmervagnar i H0. Premiär för modellen blir till helgen då man finns på plats med vagnar till försäljning på Strängnäs Tågmarknad.

I grunden är det en standardvagn avsedd för containertransporter som kompletterats med timmerbankar och gallerssidor för att kunna lastas med sågtimmer och massaved.

Tyvärr så har vi ännu ingen ytterligare information om modellen, men denna artikel kommer uppdateras så snart vi får mer information. Vill du komma i kontakt med klubben så finns man på adressen www.bmjk.se