Genom ett initiativ från de båda företagen LN Elektronik och Eurohobby har Norev tagit fram en modell i skala 1:87 av Postens Renault Kangoo.

Text & foto: Jocke Hultgren

Det är nästan dagligen man ser Postens små distributionsbilar av typen Renault Kangoo. De används av alltifrån lantbrevbärare till postbud och är spridda över stora delar av landet. Samtidigt är det ganska ont om serietillverkade modeller i H0 av bilar med svenskt förebild, i synnerhet postbilar!

Tanken att tillverka en svensk postbil har funnits hos LN Elektronik & Eurohobby och när man insåg att det fanns en lämplig modell att basera den på hos Norev så föll alla bitarna på plats och man började arbeta med att ta fram ett underlag för produktionen. Modellen är dock beställd genom tyska Rietze som har ett nära samarbete med Norev.

Modellen har tillverkats med tillstånd av Posten som också hjälpt till med att ta fram ett så korrekt underlag som möjligt. Modellen har tillverkats i Kina i en engångsserie om 500 exemplar som endast säljs av LN Elektronik & Hobby eller Eurohobby.

L Ä N K A R
Mer fakta om den franska modellbilstillverkaren Norev.

About The Author

Related Posts