Femton olika varianter av modellen kommer till butikerna i maj

Text: Jocke Hultgren

Väntan på Heljans nitade svenska 30-talsvagnar har varit lång och introduceringen av modellserien har delvis skjutits fram några månader. De första modellerna skulle komma förra hösten för att följas upp av flera varianter under försommaren i år. Nu har man alltså valt att släppa alla de femton första varianterna av på samma gång. Heljan har på sin hemsida lagt ut flera bilder på de första modellerna som kommit från fabriken i Kina.Foto: Heljan A/S

Personvagnarna är en första del i en större satsning på Sverige som Heljan aviserade under förra året. Hur fortsättningen på satsningen kommer se ut beror med stor sannorlikhet på hur väl marknaden kommer ta emot dessa modeller.

Det behövs en satsning som innebär att den som är intresserad i svenska butiker kan köpa flera olika loktyper av äldre modell till ett rimligt pris. Emellertid har det hänt en del de senaste åren, Märklins modeller av Sa och under året Ub är två stora steg i rätt riktning, men det behövs mer! Heljans planer är storslagna, men inte helt orimliga om man ser till marknadens behov!

Vi hoppas få tillgång till ett par av Heljans nya svenska vagnar för en närmare översyn av dem så fort de finns ute på marknaden.

Källa: Heljan.dk

About The Author

Related Posts