Lasses Märklinnytt – november 2004


Märklin har nyligen kommit med en ny svenskt startsats med artikelnr 29141.

Text: Lars Kempe

Den innehåller ett diesellok märkt TGOJ (baserat på en tyskt industridiesel av typen DHG 700) med saftblandare på taket, några standardvagnar, en rälsoval och en transformator på 32VA. Ett tips om man funderar på att skaffa en extra transformator för exempelvis belysning är att köpa en startsats istället, den kostar ett par hundra mer men då får man ju även ett lok och ett par vagnar ”på köpet”.

Tung vagn för transformatorer
Intresserad av att ha en rigtigt massiv pjäs på anläggningen? Då rekommenderar jag Märklins modell av en tysk transformatorvagn med artikelnr 48295. Med en längd på 72 cm och en vikt på 1,6 kg som bärs upp av 32 axlar är det en massiv pjäs på anläggningen. Med modellen kan man lätt röja kontaktledningsstolpar, signaler och annat i kurvorna. Modellen klarar radier på 36 cm, men man rekommenderar större radier än 50 cm!! Tyckte att modellen var så maffig att den får stå kvar på min hyllbana med radier från 60 cm till 120 cm! Rek.pris på modellen är ca 1690:-

Hållare för handkontroll
Nu finns det en hållare att lägga Mobile Station i, produktnumret är 60659.

Nya luftledningen
Märklins nya sortiment av kontaktledningstillbehör har nu kommit ut, en syning utlovas. Detsamma gäller Mobile Station som just genomgår en testning, vill prova lite mera ”nya” lok innan ett utlåtande.

Jag vill tacka Harambee Hobby som lånat ut modellerna för utvärdering, de har även mera information om de modeller som presenterats på denna avdelning, kontakta Harambee Hobby