Modellen av Tågab’s TMY från Roco


Rocos modell av dieselloket TMY i Tågåkeriet i Bergslagens färger har nu kommit till butikerna.

Text: Jocke Hultgren
Foto: Jan Wallin, Jeco AB

Detta är den fjärde serietillverkade modellen från den privata tågoperatören från Kristinehamn, tidigare har Heljan gjort två av bolagets lok i modell och Märklin har även de haft ett av bolaget lok i sortimentet.

Modellen är baserad på det danska My-lok som Roco tog fram ifjol. Den danska modellen kunde även köpas med en förmonterad ljudmodul, men enligt de uppgifter vi har så kommer den svenska modellen tyvärr inte med ljudmodul. Det finns dock handlare som gått ut med erbjudande till sina kunder om att ordna detta åt intresserade.

Modellen har i likströmsutförande artikelnr 63483 och i växelströmsutförande artikelnr 69483. Vi hoppas kunna presentera en närmare granskning och utvärdering av modellen framöver.