Planer på Stockholmsbuss i H0


Den tyska modellbilstillverkaren Rietze har planer på att ta fram en modell av de bränslecellsbussar som nu har börjat trafikera Stockholm och ytterligare åtta europeiska städer. Bussarna ingår i ett projekt som heter CUTE (Clean Urban Transport in Europe) och som går ut på att testa vätgasdrivna bussar under verkliga förhållanden.

Det är ännu oklart när Rietzes modell kommer ut på marknaden, men man kommer säkert ta del av det massmediala intresse som finns kring dessa miljövänliga bussar och släppa modellen inom några månader.

Bussarna kommer sättas in i ordinarie trafik i Stockholm under 2004, men tills dess så erbjuder man alla intresserade en provtur i Stockholms innerstad helt gratis! Läs mer på www.branslecellsbuss.se

Foto: Magnus Kristenson, Miljöförvaltningen, Stockholms Stad