Leif Johansson som tagit fram en mängd olika svenska tankvagnar i samverkan med Klein Modellbahn har nu även tagit fram en massavedsvagn av typen Lnps baserad på en containervagn från Piko.

Text & foto: Jocke Sannagård

Vagnen som försvenskats är i grunden en containervagn från Piko. En modell gjuten i metall vilket gör att den trots små dimensioner väger en del och därmed även har goda gångegenskaper. Vagnen från Piko har fått svensk märkning och försetts med gavelgaller och timmerbankar i plast. Modellen premiärvisades i samband med Hjulmarknaden och en första serie är redan leveransklar.

Containervagnen är en ”hobbymodell” från Piko. I praktiken innebär det lite förenklade detaljer och en ganska ”grov” konstruktion.  Något som blir väldigt tydligt på den olastade massavedsvagnen ovan, men ett enkelt sätt att dölja detta är att lasta vagnen. Vill man ha en mer korrekt modell så går det forfarande att få tag i den byggsats av massavedsvagnen Lps som Modellproduktion tog fram för ett antal år sedan. Det är fortfarande ingen tillverkare som tagit fram modeller av Lnps i större serie, men kan man kanske hoppas på NMJ, när man levererat alla olika G-vagnar som nu är aktuella från företaget?

Leif visade även upp prototyper till två olika flisvagnar, även dessa baserade på containervagnen från Piko. Fliscontainrarna på bilden ovan har tagits fram av Modellproduktion och Leif har dekalerat vagnen och lackat de båda containrarna.

Den andra modellen har två moderna fliscontainrar märkta ”Green Cargo”. Dessa har tagits fram av Adam Modellbau och går att få tag i hos välsorterade mj-butiker eller direkt från tillverkaren. Även här har Pikovagnen dekalerats av Leif.

About The Author

Related Posts