Efter lång väntan så har nu de allra första paketen med Roco:s trådlösa Multimus levererats till de kunder som gjort förbokningar på utrustningen.

Roco har under flera år aviserat att man haft för avsikt att ta fram en trådlös körkontroll, baserad på den sk. Multimus man tog fram för några år sedan (läs mer om multimusen här). Projektet har försenats vid ett flertal tillfällen och leveransdatumet har hela tiden flyttats fram. Det senaste beskedet var att den trådlösa musen skulle levereras till julhandeln 2008 och med några dagars försening, så dök utrustningen upp även hos svenska butiker. I dagsläget verkar det dock som att den första leveransen redan gått vidare till de kunder som var tidiga med att förboka utrustningen.

Ett paket kommer såsmåningom hamna i händerna på redaktionen och vi kommer återkomma till våra synpunkter och erfarenheter av Roco:s trådlösa satsning. Ska man vara noggran så är det inte bara en trådlös mus som man får med i paketet. Musen kommunicerar via radio med en basstation som Roco valt att kalla ”Multizentralepro”. Som namnet avslöjar så är det inte bara en bas för den trådlösa musen, utan centralen klarar även av vanliga trådmöss och innehåller också Roco:s hårdvara för att styra modelljärnvägen med dator. I paketet ingår även ”Rocomotion” som är en budgetversion av Traincontroller, ett av de mest använda programmen för att styra modelljärnvägar med dator.

Kör man banan med dator så är återkoppling en viktig funktion, datorn måste hela tiden veta var tågen befinner sig och multicentralen har därför försetts med Rocos egen kontakt för återkopplingsmoduler. Man har också valt att byta ut den seriella kontakten som har använts på Roco:s tidigare datorinterface till USB-kontakt på multicentralen.

Mer om Roco:s nya trådlösa mus och multicentral kan du läsa på Rocos hemsida. (Tyska)

Fakta
Art.nr: 10832
Rek.pris: 489€ (4900 SEK, valutor.se, 2010-01-05)
Tillverkare: Roco

About The Author

Related Posts