Det första nyhetsprospektet från ett företag i Hornby Internnational har dykt upp på internet. Det är broschyren med 2010-års nyheter från Rivarossi som publicerats på den tyska butiken Modellbahnecke:s hemsida.

Rivarossis förstasides nyhet är i år en modell av den tyska dieselmotorvagnen BR 627. Motorvagnen kommer i ett par olika färgsättningar och med flera olika driftsnummer. Vidare planerar man även för en modell av det tyska snabbtåget ICE-T. Utseendemässigt lika ICE3 som finns i modell från bland annat Piko och Märklin, men ICE-T är liksom X2000 byggd med korglutning för trafik på sträckor som inte byggts om för högfartståg. Modellen kommer i grundutförande ha tre vagnar, men det kommer även en sats med två extra mellanvagnar.

En nyhet som väckt stort intresse på tyska diskussionsforum är en modell av de klassiska två-våningsvagnarna från Östtyskland. Rivarossi planerar att under året komma med vagnarna i flera olika utföranden.

När det gäller godsvagnar så fortätter Rivarossi med att utveckla olika behållarvagnar, i nyhetsbladet presenterar man bland annat en Uanpps med märkning för Nescafé, ett par olika Tadgs 959, flera olika Tds 936 och en sats med två Uacs märkta ”Heidelberg Zement”. Det här ä ringa vanliga gäster på svenska spår, även om de i något fall säkert dykt upp här. Mer förekommande genom åren har dock tyska öppna lådvagnar av typen Eaos varit. Rivarossi kommer i år med två olika satser med i vardera fallen två Eaos med märkning för DB respektive DR. Vagnarna har i Sverige framför allt använts för skrottransporter.

En annorlunda vagn som kan vara intressant för den som bygger stålverk i modell är Rivarossis kommande modell av en sk. torpedvagn. En vagn som används inom stålverkets område för att transportera flytande stål från smältverket till den del av fabriken som ska fortsätta bearbeta stålet. Bland annat Trix har tidigare tillverkat torpedvagnar i H0, men av en något större typ än den modell som Rivarossi nu planerar att göra i modell.

Tyvärr finns det inga modeller från något av de skandinaviska länderna i nyhetsbladet. I samband med att man förra året presenterade nyheten om att man skulle återproducera de svenska och norska flisvagnarna av typen Fb-u presenterades även en sats med SJ-märkta Gru-vagnar. De båda satserna med flisvagnar finns nu på marknaden, men om/när satsen med täckta godsvagnar kommer levereras är oklart i dagsläget.

Hela prospektet från Rivarossi hittar du på den tyska butiken Modellbahnecke:s hemsida.

About The Author

Related Posts