Mj-dag hos Lenis

Många butiker har börjat med specialevenemang då man visar nyheter, kommer med tips och låter kunderna träffa experter på olika områden. Lenis Lek & Hobby i Skärblacka är en av dessa butiker och den 9:e oktober var det ”öppet hus” hos Håkan, Leni och Kristoffer.

Text: Jocke Sannagård
Foto: Cecilia Stjernqvist

Trots att näthandeln idag står för en stor del av mj-försäljningen så drar riktiga butiker fortfarande många mj-intresserade. Ett sätt för butikerna att få ännu fler kunder har blivit att arrangera små evenemang där man bjuder in experter och kunniga modellbyggare inom olika områden. I den östgötska orten Skärblacka ligger Lenis Lek & Hobby. En butik som kanske inte ligger så centralt som många andra, men som genom marknader och näthandel har många kunder runt om i hela landet.

I början av oktober arrangerade man en dag med flera experter inbjudna. Från Scanditoys medverkade Anders Ericson som visade Märklins olika digitala körkontroller och man kunde också få se olika typer av modellbygge på plats. Ett lite längre reportage från Lenis Lek & Hobby publicerades på Modellrallaren förra året. Mer information om dagen och butiken finns på butikens hemsida