Öppet hus hos Lenis Lek & Hobby


Lenis Lek och Hobby i Skärblacka, några mil utanför Norrköping, hade lördagen den 3:e oktober ”öppet hus” med gäster och aktiviteter under hela dagen.

Butiken i Skärblacka drivs av Håkan och Leni Simonsson, man har framför allt ett stort sortiment av Märklinmodeller på lager, men är även återförsäljare av andra märken. Under lördagen var Anders Ericson (röd tröja på bilden ovan) från Märklins svenska distributör ScandiToys på plats och visade Märklins nya Central Station (art.nr 60214) under hela dagen. Många av besökarna var nyfikna på den nya tekniken och hade många frågor att ställa.

En annan Anders Eriksson visade modeller i skala Z. Anders hade tidigare butiken AE:s Z-tåg och kunde som expert på denna lilla skala svara på besökarnas olika frågor. På plats i butiken fanns även Richard Areschoug, författare, specialist på plastmodeller och skribent på tidningen Allt om Hobby. Han visade och berättade om sina plastmodeller och visade hur han gick tillväga för att montera en byggsats från Faller.

Under dagen bjöds det på fika och när butiken stängde vid fyratiden hade man uppskattningsvis haft ett hundratal intresserade besökare i butiken. Vill du veta mer om Lenis Lek & Hobby så titta in på butikens hemsida.

Demoanläggningen där Märklins nya Central Station testades

Intresserade besökare bland hyllorna i butikenHåkan Simonsson som driver butiken tillsammans med sin fru Leni.