Modelljärnväg i Hässleholm invigd

Under fem-sex års tid har medlemmarna i Hässleholms Modelljärnvägsförening arbetat med att återskapa Hässleholm på 60-talet. Det har tagit 10 000-tals timmar för de aktiva modellrallarna i klubben, men nu man framme vid målet.

I helgen (27-28 november) är det officiellt öppnande av anläggningen som är en del av Hässleholms Museum. Samtidigt firar man att det är 150 år sedan järnvägen kom till Hässleholm. En plats som bara var en åker innan man bestämde att det skulle bli en järnvägsknut på sträckan mellan Stockholm och Malmö. Härifrån går det spår även mot Kristianstad/Karlskrona. Helsingborg och Markaryd/Halmstad.

Invigningen förrättades av Björn Hellberg (På Spåret) fredagen den 26 november och hela helgen är det en mängd festligheter på orten, med anledning av utställningens öppnande. Se hela programmet här.

Den stora modelljärnvägen har även uppmärksammats i TV och i tidningar. I det senaste numret av tidningen Tåg finns ett omfattande reportage från anläggningen och i slutet av veckan var både SVT och TT på plats och gjorde ett par tv-reportage från banan. Se mer här: Sveriges största modelljärnväg klar från TT och Miljonsatsning går på räls från SVT.

Själva invigningen går att se på föreningens egen hemsida, där man även visar flera videoklipp med tal av kommunalråd och modelljärnvägsföreningens ordförande.