Roco har nyligen kommit ut med Cargonet:s El16-lok i den senaste silverblänkande färgsättningen. Det är den fjärde versionen av El16 i modell som Roco levererat under det senaste halvåret.

Tidigare under året har Roco kommit med det norska elloket El16 i tre olika färgsättningar. I samarbete med Norsk Modeljernbane (NMJ) har Roco i höst producerat en norsk startsats bestående av räls, transformator, körkontroll och ett El16-lok från Roco samt tre personvagnar från NMJ. Både loket och vagnarna har producerats i NSB:s klassiska mellanbruna färgsättning. Denna sats föregicks under försommaren av en serie modeller i NSB:s röda/svarta färgsättning och en serie modeller i Cargonet:s grå/svarta färgsättning. Den senare färgsättningen har nu har börjat fasats ut till förmån för en silverblänkande design som börjat införas på både el- och diesellok hos Cargonet. Det är alltså denna färgsättning som Roco valt till sin senaste modell av det norska elloket El16.

Modellen kommer i både DC-utförande (art.nr:63877) och AC-utförande (art.nr:69877)

Mer information
Roco:s information om modellen

About The Author

Related Posts