BMJK kommer med ny massavedsvagn


I samband med Hjulmarknaden visade Borlänge Modelljärnvägsklubb (BMJK) upp en prototyp till en kommande serietillverkad modell av den svenska massavedsvagnen Laaps.

Klubben som i samarbete med Klein Modellbahn tidigare har utvecklat två olika massavedsvagnar planerar att under 2009 komma med en modell av Green Cargos ”nya” godsvagn Laaps som är avsedd för transport av massaved. Den visade prototypen saknar märkning och är gjuten i plast. Den serietillverkade modellen kan eventuellt komma få ett underrede i metall för att öka vagnens vikt och ge den bättre gångegenskaper.

Eftersom den tidigare samarbetspartnern Klein Modellbahn avvecklats så kommer den kommande modellen produceras av en annan tillverkare. I dagsläget lämnar föreningen inga uppgifter om vilket företag som kan komma bli aktuellt för produktionen.

Mer fakta
Vill du veta mer om massavedsvagnen i fullskala? Se bilder av den aktuella vagnstypen på Bildrallaren.se. I dagsläget finns ingen information om den nya modellen på föreningens hemsida, men det kommer med all säkerhet när man vet mer om den kommande modellen.