Lunds Vagnverkstad planerar att under våren 2009 ta fram en begränsad serie färdigbyggda nitade restaurangvagnar av typen Ro3 i H0.

Utbudet av olika modeller har troligen aldrig varit så stort som det är idag, det finns många  fabriksproducerade modeller och flera småserietillverkare som tar fram bygg- och konverteringssatser. Restaurangvagnen Ro3 är en av de modeller som går att skapa i skala 1:87 om man bygger om en av Heljans 30-talsvagnar med nya sidor från Modellproduktion.

Det är dock inte alla som har tid, kunskap eller tillräckligt med talang för att gå iland med ett projekt som detta och med anledning av detta så planerar Lunds Vagnverkstad att ta fram en begränsad serie färdigbyggda modeller av Ro3 under våren 2009. Modellerna kommer levereras helt körklara med alla detaljer monterade. Den som är intresserad av en färdig modell skall göra en förhandsbokning före den sista januari 2009.

För den som föredrar att själv göra jobbet så kan denna tråd på diskussionsforum Stinsen kanske ge en del inspiration och tips inför det egna bygget.

Mer fakta
Lunds Vagnverkstad
Modellproduktion

About The Author

Related Posts