Dagen före julafton kom så den av många efterlängtade modellen av dieselloket T44 från Märklin till de svenska mj-butikerna. Modellen i Trixutförande beräknas levereras i början av det nya året.

Text: Jocke Sannagård Foto: Lenis Lek & Hobby

Det var i samband med årets Nürnbergmässa som Märklin/Trix presenterade nyheten att man hade planer på modeller av det svenska dieselloket T44. Med modellen vill man uppmärksamma att Märklin har sålts i Sverige under 70 år.  Modellen i växelströmsutförande (Märklin) levererades före jul och modellen i likströmsutförande (Trix) beräknas komma ut i butikerna i början av 2009.

Det är en helt nyutvecklad modell som i växelströmsutförande har ”mfx-högeffektsdrivning” och en mittplacerad ”softdrivemotor” med kardaner till de båda boggierna, med drivning på lokets alla fyra axlar. Modellen har flera hjul med slirskydd. Loket har körriktningsreglerad belysning och hytt med inredning.

Inledningsvis kommer Märklin/Trix med en modell av T44 376 i orange/blå färgsättning med den klassiska SJ-logotypen ”köttstämpeln” som förekom under 70- och 80-talet, av företaget benämnd som epok IV. Märklinmodellen har artikelnummer 37940 och Trixmodellen artikelnummer 22532.

About The Author

Related Posts