Kalmar Modelljärnvägsklubb har i samarbete med småserietillverkaren ”Ristat och Skuret” tagit fram en svensk villa i skala 1:87 i byggsats.

Förebilden till byggsatsen är den ”standardvilla” som byggdes över hela landet i stort antal i slutet av 40-talet och under 50-talet. Det svenska samhället utvecklades i en rask takt och ”villa, volvo, vovve” skulle vara en möjlighet för alla. Områden med villor från den här tiden finns än idag i de flesta samhällen, även om de under åren förändrats.

Modellen är liksom övriga husbyggsatser från Ristat och Skuret baserad på en stomme av 2 mm kartong, på denna monterar man väggbeklädnaden av 0,5 mm kartong. Villan har innerväggar och innertak som är förberett för montering av lampor i de olika rummen.

Byggsatsen finns i två olika utföranden, ett med med ”putsade väggar” och ett med ”brädväggar”. Fönsterrutorna är av glas i huset och plast i källarfönstren. Modellen levereras med tegeltak, etsat trappräcke och tv-antenn. Alla delar levereras omålade och omonterade och måste kompletteras med lim och färg. För mer information om byggsatsen kontakta Kalmar Modelljärnvägsklubb.

Fler byggsatser i skala 1:87

Ristat och Skuret har ett brett sortiment av olika byggsatser och i samband med Hjulmarknaden så fanns man på plats och visade upp delar av sortimentet. Mer information om byggsatserna finns på Ristat och Skurets hemsida.

About The Author

Related Posts