Heljan kommer att tillverka T21 i modell


Enligt uppgifter från Heljan så har man tagit beslutet att utveckla en modell i H0 av dieselloket T21. Loktypen har under flera år varit ”planerad” att produceras, men nu har man ambitionen att göra realitet av planerna.

Text & foto: Jocke Hultgren

Det var i samband med Hobbymessen i Köpenhamn som Jan Nannestad, VD för den danska mj-tillverkaren Heljan, avslöjade att man tagit beslutet att att påbörja konstruktionen av en modell av det svenska dieselloket T21 i H0.

Heljan bekräftar idag att man har redan påbörjat arbetet med att göra ett CAD-underlag för produktionen och planerar att komma med mer information om projeket inom en månad. När modellen kan vara leveransklar har man valt att ännu inte lämna ut några uppgifter om.

Den lista över planerade modeller som Heljan har på sin hemsida sträcker sig idag till våren 2009 och innehåller ännu inga som helst uppgifter om modellen av T21.