JECO kommer med modell av F-loket


F-loket nr 696 är planerad att komma som modell i H0 från Jeco under vintern. Loket kommer produceras med en korg i plast och ett underrede i metall. En detalj som strömavtagarna kommer vara i metall.

Text: Jocke Hultgren  Foto:Jeco

En nyhet som tidigare inte presenterats på Modellrallaren är det att Stockholmbutiken ”Mj-Hobbyexperten” med anledning av sitt 30-års jubileum kommer leverera en modell av F-loket, i utförande från 1967, under vintern. Den som var intresserad av en modell av F nr 702 var tvungen att göra en förbokning och förskottsbetalning före den 15 oktober.

Det som nu har hänt är det att mj-tillverkaren Jeco, vars ägare även står bakom butiken Mj-Hobbyexperten, nu kommer med en modell av F nr 696. Modellen kommer gå att köpa via alla Jeco:s återförsäljare, den kräver inte förskottsbetalning och kommer ha ett utförande i nära likhet till den tidigare aviserade modellen från Mj-Hobbyexperten.

Modellen kommer ha en lokkorg i plast och ett underrede i metall. Det kommer finnas detaljering i hytten, strömavtagarna kommer vara i metall och buffertarna kommer vara fjädrade. Drivningen kommer bestå av en 5-polig motor med svänghjul och överföras till hjulen via kugghjul. Belysningen kommer vara körriktningsväxlande och bestå av trepunkts vita strålkastare fram och en röd lampa bak. De modeller som levereras med ljuddekoder kommer även ha funktionen hel/halvljus.

Det kommer vara möjligt att få modellen med installerad högtalare och orginaljud. Dekodrarna kommer från ESU. Det kommer även vara möjligt att få loket i analogt utförande med snabbkontakt för den som själv vill montera en vanlig dekoder i modellen. Både den analoga modellen och den med ljud kommer produceras för 2-räls likström och 3-räls växelström.

Modellen på bilden är en prototyp och det som man gått ut med att man skall ändra är att A+B märkningen skall minska i storlek och att hjulen kommer vara svarta vid leverans.

En modell i grundutförande utan ljuddekoder har art.nr F696-A110 och ett ord.pris på 3650 SEK. Kompletta prisuppgifter för modellens olika utföranden finns här. www.jeco.se