Hobbytrade har på sin hemsida publicerat bilder på en provmålad korg till den kommande modellen av dieselloket Tmz i H0. Loket i TÅGAB:s färgsättning beräknas produceras inom några månader.


Text: Jocke Hultgren

Hobbytrade planerar att producera en modell av Tågåkeriet i Bergslagens diesellok Tmz 108 i H0. Det blir det första svenska loket från Hobbytrade, men säkert inte det sista. Dieselloken av typen Tmz finns numera i en mängd olika färgsättningar hos svenska tågoperatörer och det är troligt att ytterligare några av dessa kommer som modeller på sikt.

De bilder man visar på hemsidan är handgjorda prov på hur modellens lokkorg kan komma se ut i en kommande serieproduktion. Man räknar med att komma ut med modellen under det första kvartalet 2007.

Tekniskt sett är modellen överensstämmande med Hobbytrades danska modell av Mz-loket. Modellen har ett underrede i metall och en lokkorg i plast. Loket har en mittliggande motor, dubbla svänghjul och driver på de båda boggiernas yttersta axlar via snäckdrev. Modellen levereras med fungerande belysning som växlar med färdriktningen.

Modellen kommer att levereras i utförande för såväl 2-räls likström som 3-räls växelström och det kommer även finnas modeller med ljuddekoder och högtalare förmonterade.

Enligt tillverkaren har modellen i likströmsutförande utan ljuddekoder art.nr 150108 och ett planerat pris på ca 2000 SEK. Kompletta prisuppgifter finns på företagets hemsida: www.hobbytrade.dk

About The Author

Related Posts