Grävmaskin från Motorart


Under hösten har Motorart kommit med en H0-modell av en Volvos runtomvsvängande hjulgrävmaskiner i H0.

Text: Jocke Hultgren

Den svenska modelltillverkaren Motorart har under hösten kommit med en modell i H0 av den runtomsvängande hjulgrävaren Volvo EW180B. Man har sedan tidigare modeller av de båda bandgrävarna Volvo EC210 och Volvo EC240B, i sitt sortiment av modeller i skala 1:87.
Modellen är till stora delar gjuten i metall. Den har detaljer som exempelvis hjul, rutor och backspeglar i plast. Tyvärr syns detta lite onödigt mycket på vissa av detaljerna. Det är inte möjligt att skifta skopor på modellen.

Hjulgrävaren EW180B är den största hjulgående grävmaskinen i Volvos sortiment. Den har en tjänstevikt på strax under 20 ton och användningsområdet är stort. Modellen kan exempelvis användas vid byggarbetsplatser eller där man gräver för fjärrvärme. Vid tyngre arbeten som schakter djupt nere i leran för exempelvis källarvåningar och vägportar används oftast bandgrävare. Dessa har en större rörelseförmåga när det är svåra markförhållanden och är ofta större och har en högre kapacitet.

Modellen har artikelnummer 13045 och ett rek.pris på 246 kr. Modellen finns att köpa hos återförsäljare av Motorarts modeller. | www.motorartmodels.com