Wiking kommer under december med en modell i H0 av en riktigt stor hjullastare, Volvos L350F.

Det är ingen vanlig liten hjullastare som Wiking valt att producera i modell. Förebilden som är Volovs L350F mäter ca 9 meter förutom skopan och har en vikt på omkring 50 ton. Lyftkapaciteten ligger på ca 35 ton i skopan som rymmer ca 7 kubikmeter. Verklighetens L350F byggs sedan ett par år tillbaka i Volvos anläggning i Arvika.

Hjullastare i den här storleken är för stora för att platsa på ett vanligt bygge, utan man hittar dem på platser där stora volymer hanteras och där det finns gott om utrymme. Exempel på arbetsplatser för maskinen kan vara dagbrott, stora schaktarbeten vid nya vägar och järnvägar, grustäkter eller hamnanläggningar.

Modellen är liksom andra modeller från Wiking tillverkad helt i plast. Den har flera rörliga funktioner. Wiking har några få återförsäljare i Sverige när detta skrivs, men den nya modellen med anknytning till Sverige kan säkert dyka upp hos fler svenska handlare när den väl kommit ut på marknaden.

Den som söker en hjullastare för en mindre industrimiljö eller byggarbetsplats har fortfarande Motorarts sortiment av Volvos hjullastare att välja bland. Man har i sitt sortiment av H0-modeller totalt fyra olika hjullastare från Volvo. Dels är det en L150C med skopa, den går även att få i utförande med timmergrip.  Dels är det en serie bestående av L60E, L70E och L90E i H0. Priset är ungefär detsamma som för Wikings modell och i fallet med de tre senare modellerna får man en modell som det även går att skifta redskap på, det medföljer skopa, timmergrip, pallgafflar och svanhals med modellen.

Modellfakta
Hjullastare Volvo L350
Artikelnr: 0652 01 46
Rek.pris: 25,95€ (265 SEK, valutor.se, 2009-12-08)
Tillverkare: Wiking

About The Author

Related Posts