Z64 i byggsats från HNJ Verkstad

Småserietillverkaren HNJ Verkstad planerar att inom kort komma med lokomotorn Z64 i byggsats.

Text: Jocke Sannagård

Projektet att utveckla en modell i H0 av det lilla dieselloket Z64 har pågått en tid, nyligen påbörjades produktionen och HNJ Verkstad planerar att inom kort kunna göra de första leveranserna. Byggsatsen är inte helt komplett. Den innehåller en gjuten vitmetallkåpa, dekaler för märkning av modellen i de utseenden loktypen haft hos SJ, TGOJ och och den lilla privatbanan Malmö-Limhamns Järnväg (MLJ) samt en byggbeskrivning på svenska.

Beskrivningen innehåller även instruktioner till hur man anpassar ett befintligt chassi från Brawa för att passa den gjutna vitmetallkåpan. Chassit från Brawa som passar till modellen av Z64 kan man ta från det tyska växelloken V15 eller V23 (senare ändrat till typ 312). Modellerna kan finnas hos välsorterade svenska handlare och går också att hitta på exempelvis den tyska auktionssajten Ebay. Artikelnummer på de Brawamodeller som har passande chassin till den svenska lokomotorn finns på HNJ Verkstads hemsida.

www.hnjverkstad.eu 


En bild på en av de modeller som har en drivning som passar till
HNJ Verkstads modell av Z64.  Foto:
Brawa