Trix planerar att under 2009 komma med en modell av Hector Rail:s loktyp 141.

Text: Jocke Sannagård  Foto: Trix

Den svenska tågoperatören Hector Rail är populär hos mj-tillverkarna i år. Både Märklin och Roco planerar modeller av loktypen 241 och från Trix kommer det en modell av loktypen 141. Hector Rail har tre lok av typen och de används i godstrafik över i stort sett hela Sverige. Loken byggdes som prototyper för en större serie standardlok i Österrike. Kostnaderna för loken gjorde dock att ÖBB valde andra typer och de tre loken blev udda hos ÖBB. Under 2006 såldes de till Hector Rail i Sverige. Trix modell föreställer 141 003-4 med namnet ”Starling”. Modellen har art.nr: 22643.

Hela Trix nyhetsprospekt finns att läsa hos den tyska webbutiken Modellbahn-Apitz. Mer fakta om förebilden finns hos Järnväg.net

About The Author

Related Posts