Bildreportage från modulträff på Tekniska Muséet

Årets upplaga av MMM:s modulkörningar på Tekniska Muséet i Stockholm fick en hel del uppmärksamhet i media och lockade tusentals besökare till muséet!

Det var många som besökte årets moduldagar, både entusiaster och allmänhet som blivit insprerade av bra rapportering i både dagspress och tv hittade till muséet under de båda helger som medlemmarna i föreningen Mälarmodulmöte (MMM) fanns på plats för att visa sina moduler och köra tåg.

Det känns som att männen bakom modulerna börjar bli allt mer rutinerade på arrangemang som dessa och man visade denna gång upp en både omfattande och variationsrik modulanläggning, samtidigt som det fanns hyffsat med plats för alla åskådare. En förmodligen svår avvägning när man vill skapa en intressant anläggning att se och köra på . Det var periodvis svårt att hitta parkeringsplats i närheten av muséet och utanför entréen var det kö för att få komma in.

Det kanske mest intressanta med hela modulträffen var mötet mellan entusiasterna med sina moduler och den intresserade ”allmänheten” som besökte utställningen. Det var många som var nyfikna och hade frågor om modulerna och det som rullade på spåren och jag tror att alla fick svar på sina frågor.

Modulträffen hade som sagt uppmärksammats väl i media, TV4 direktsände från anläggningen under sitt morgonprogram den 5 februari och flera dagstidningar passade på att skriva om arrangemanget. Nedan finns några länkar till några av de olika inslagen:

Det första inslaget på TV4 Nyhetsmorgon om MMM och modulerna…

… och morgonens andra inslag som var lite mer ”tågfokuserat”

Metro har på sin hemsida en “bildspecial” från modulträffen

DN skriver om “gigantisk modelljärnvägs-lycka”, men har inga bilder att visa

Flera av de aktiva på plats har lagt ut flera bilder på diskussionsforum och privata hemsidor:

På Svenskt Mj-forum finns en del bilder från monteringen av alla moduler

Svante Andersson visar en mängd bilder från modulträffen på forumet Stinsen

På sin hemsida har Leif Sjölund publicerat många bilder från modulträffen