Nu finns det en etsplåt med delar till motorvagnen X4p i H0n3.

Text: Jocke Hultgren
Foto: Jörgen Bergfors

I slutet av 30-talet levererade ASEA nio stycken stålklädda elmotorvagnar till Stockholm-Roslagens Järnvägar för lokaltåg på de elektrifierade sträckorna i det smalspåriga järnvägsnätet. Vagnarna var cremegula och rödbruna med silverfärgat tak och motorvagnar av typen fick snart smeknamnet ”silverrävar” vilket senare ändrades till ”rävar” när de målades om.

Det är många som väntat på att X4p skall komma i modell och lagom till årets Hjulmarknad så kommer nu Rimbo Grande med en materialsats för den som vill bygga motorvagnstypen i H0n3. Satsen innehåller även boggieramar för en drivning med Faulhabermotor.

Modellen levereras i två etapper där den första innehåller vagnskorgen och delar till denna medan den andra främst består av delar till modellens drivning.

Artikel nr: 1206

Källor: Rimbo Grande, Roslagsbanans Vänner

About The Author

Related Posts